Želim da pronađem u
u
Pretraga

Kako redovna klasična opuštajuća masaža utiče na glavobolju

Kako redovna klasična opuštajuća masaža utiče na glavobolju

Terapeuti veoma često leče pacijente od glavobolje tretirajući određene tačke na glavi kao što je donji deo lobanje, tačno iznad vrata. Masaža kao terapija protiv glavobolje može dosta pomoći i uticati kako na simptome tako i na sam uzrok. Bolovi u glavi, pogotovo oni koji nastaju od migrena koji se manifestuju kao jak bol na čitavom licu mogu imati negativan uticaj na sve aspekte vašeg života.
Dok se neki privrgavaju aspirinu, prave tople kupke ili pokušavaju da odspavaju kako bi bol prošla, sa masažom će to biti mnogo delotvornije. Pročitajte kako sve redovna klasična opuštajuća masaža utiče na glavobolju.

Masaža smanjuje stres

Česte glavobolje su obično izazvane stresom u svakodnevnom životu. Terapeuti često koriste tehnike opuštajuće masaže na celom telu, ne samo na glavu. Nakon nekoliko tretmana, primetićete kako su vaši mišići opušteniji i kako se vaš nivo stresa smanjuje.
Terapeut će takođe raditi sa vama na tome da identifikuje faktore koji izazivaju stres u vašem životu. Loša i neredovna ishrana, nedostatak sna, alkohol, cigarete, posao i porodični problemi mogu dosta povećati nivo stresa i time pogoršati vaše glavobolje.
Iako se neki vid stresa ne može rešiti samo masažom, svakako može dosta pomoći da naučite kako da se nosite sa njim i sa vašim problemima.

klasicna-opustajuca-masaza

Opušta

Masaža donosi lepo opuštajuće iskustvo. Zasmislite da je opuštajuća masaža jednom u toku nedelje vreme koje je namenjeno samo za vas gde možete da se usredsredite samo na sebe i da zaboravite na sve probleme sa kojima se susrećete i nosite. Dok traje masaža, usredsredite se na duboko i pravilno disanje.
Možete čak i da se uspavate i to je sasvim u redu. Terapeut će vas probuditi kada se masaža završi ili kada je potreno da se okrenete. Prednost opuštajuće masaže je što se ne završava kada izađete iz studija. Nakon par nedelja redovnih tretmana masaže primetićete da se osećate dosta opuštenije tokom dana, da bolje spavate i da se osećate mnogo manje anksiozno i pod stresom.

Poboljšava san

Jako bolne glavobolje mogu dovesti do poremećaja i nedostatka sna. Mnoge osobe koje pate od migrena imaju tendenciju da se često bude u toku noći i okreću čime se smanjuje kvalitet sna, nagon čega se ujutru probude umorniji nego pre nego što su otišli na spavanje.
Bez kvalitetnog sna, ne samo da se češće javljaju glavobolje već se javljaju i vrtoglavice i osobe su sklonije povredama i bolestima. Klasična opuštajuća masaža može poboljšati kvalitet sna, čime se smanjuje najčešći uzorak dobijanja migrene. U toku dana ćete primetiti još mnoge druge koristi pod kvalitetnog sna, bićete fokusiraniji, osećaćete manji novi stresa, opušteniji i raspoloženiji.

Pored masaže nećete imati potrebu za lekovima

Za uobičajenu glavobolju izazvanu stresom, lekari obično prepisuju lekove kao što je aspirin, kafetin ili ipobrufen. Međutim, neka jača glavobolja ili migrena mogu zahtevati jače lekove koji bi vam pomogli da završite svoje aktivnosti tog dana. Kombinacija antidepresiva i antimigretika se često koriste kod jakih glavobolja i migrena, koji mogu imati više štete nego koristi i mogu se javiti mnogi neželjeni efekti kako što je povećanje telesne težine, akne pospanost i drugo. Mnoge osobe se i same podvrgavaju samo lečenju putem alkohola ili nelegalnih lekova, što može da izazove još veće zdravstvene probleme.
Uvrstavanje masaže u terapiju protiv jakih glavobolja može smanjiti ili čak i eliminisati potrebu za većinu lekova koji se izdaju na recept.

masaza-kozmeticki-salon-beograd

Klasična opuštajuća masaža poboljšava raspoloženje

Česte jake glavobolje utiču na svaki aspekt života. Vaš posao, porodica i prijateljstva mogu dosta toga trpeti zbog iscrpljujućih glavobolja zbog kojih možete da ostanete u krevetu po čitav dan.
Započinjanjem redovnih tretmana masaže sa iskusnim i licenciranim terapeutom primetićete da se intenzitet glavobolja smanjuje, da se ređe javljaju, da bolje spavate, da se osećate manje pod stresom i da konzumirate manje lekova.
Imaćete više energije, a vaš maser će vam preporučiti i razne vežbe koje će vam pomoći dase osećate još mnogo boje s vremenom. Eliminisanje bola i neprijatnosti iz vašeg tela promeniće i vaše odnose sa najbližima jer ćete biti mnogo raspoloženiji i puniji pozitivne energije i života.
Ukoliko tražite iskusnog i dobrog masera u vašem kraju koji je specijalizovan za masažu protiv glavobolje, pogledajte koji se sve maseri nalaze na portalu kozmetičkiisalonisrbija.com i rešite se glavobolje uz jedno lepo i prijatno iskustvo.

admin_ma

O Marijana

Rođena sa teškim slučajem pozitivizma, pokušavam da u svemu vidim dobro. Uporna u svemu što radim što se malo kosi sa tvrdoglavošću. Inspiraciju crpim iz svakodnevnih situacija i životnog iskustva. Obožavam putovanja, dobru hranu, slatkiše, dobro pivo, kafu i mačke.