Želim da pronađem u
u
Pretraga

Ovi proizvodi su neophodni za zdravu kosu

Ovi   proizvodi su neophodni za zdravu kosu

Zdrava kosa je nešto čemu svi težimo. Ponekada se međutim čini da naša kosa ne želi da sarađuje. Ali pre nego što nju okrivite, razmislite samo čemu je sve podvrgavate. Koristite jaka sredstva za stilizovanje, neredovno kratite oštećene krajeve i izlažete je štetnim proizvodima.

Ukoliko ste se zasitili umrtvljene, suve i oštećene kose u ovom članku ćemo vam navesti par načina da kosi vratite zdravlje i sjaj po savetima sertifikovanih frizera iz Beograda. Postoji mnogo načina da to učinite. Međutim, u ovom članku ćemo se fokusirati na proizvode za kosu koju preporučuju svi profesionalni kozmetički saloni Srbije.

Sve počinje od vaših navika

Svi znamo da je navike ponekada teško promeniti, čak i kada je to za dobrobit i zdravlje vaše kose. Iako znamo koje su posledice, i dalje koristimo aparate koji toplotom stilizuju kosu, neredovno posećujemo frizerske salone i farbamo je prečesto i prejakim farbama za kosu.

Međutim, postoje stvari koje možete da uradite kako bi očuvali zdravlje svoje kose. Upotrebom određenih proizvoda pri održavanju kose, vaša kosa će biti zdravija uprkos svim vašim nezdravim navikama.

Nastavite da čitate kako biste otkrili koji to proizvodi mogu da povrate sjaj vašoj kosi.

Restorativni šampon

Restorativni šampon je obavezna stvar koju morate imati u kupatilu ukoliko želite da vaša kosa bude zdravija i izgleda zdravije. Ovaj tip šampona pomaže keratinu u vašoj kosi da popravi štetu i povrati zdravlje dlakama i korenu kose.

Obični šamponi uklanjaju prirodno ulje iz kose, što ostavlja kosu suvom i oštećenom. Restorativnim šamponom ćete zaštititi kosu i sprečiti dalje oštećenje. Potražite šampone na čijim etiketama piše da ojačavaju ili popravljaju kosu, da sprečavaju lomljenje ili da leče kosu. Ovi šamponi će drastično poboljšati zdravlje vaše kose.

Zaštita od toplote i UV zračenja

Ukoliko koristite aparate za stilizovanje kose kao što su pegla za kosu, figaro ili fen, morate zaštititi vašu kosu od toplote. Ovi aparati za stilizovanje mogu ozbiljno oštetiti vašu kosu zbog toga što koriste intenzivnu toplotu. Pored toga što će osušiti vašu kosu, oštetiće dlake i dovesti do lomljenja kose.

Iako je preporučljivo da potpuno izbacite ove aparate iz upotrebe, znamo da se svi ne mogu tako lako odreći istih. Međutim, korišćenjem preparata za zaštitu od toplote vaša kosa će ostati hidrirana i zdrava. Tako ćete moći da stilizujete kosu bez sve štete koja uz to ide.

Regenerator i maska za kosu

Regenerator ili masku za kosu možete koristiti jednom nedeljno kako biste oporavili kosu od oštećenja i dali joj dozu svežine. Ukoliko imate dugu kosu i rascvetane krajeve, ovo je sjajan proizvod koji će vam pomoći da očuvate zdravlje kose.

Ovi proizvodi su posebno korisni ukoliko vam je kosa prirodno suva i sklona oštećenju. Koristite regenerator ili masku za kosu jednom nedeljno kako bi ostala zdrava, mekana i hidrirana.

Ovo su samo neki od proizvoda koji vam mogu pomoći pri nezi kose i očuvanju njenog zdravlja. Super upijajući peškir, jonski fen za kosu, krema za oštećene krajeve i drugi su takođe proizvodi koji vam mogu pomoći da održite kosu zdravom.

admin_ma

O Marijana

Rođena sa teškim slučajem pozitivizma, pokušavam da u svemu vidim dobro. Uporna u svemu što radim što se malo kosi sa tvrdoglavošću. Inspiraciju crpim iz svakodnevnih situacija i životnog iskustva. Obožavam putovanja, dobru hranu, slatkiše, dobro pivo, kafu i mačke.