Želim da pronađem u
u
Pretraga

Masaža za dvoje – Šta uključuje i šta da očekujete

Masaža za dvoje – Šta uključuje i šta da očekujete

Šta podrazumeva masaža za dvoje

Masaža za dvoje je sve popularnija poslednjih godina i podrazumeva masažu za dve osobe od strane dva terapeuta u istoj prostoriji, istovremeno. Par koji se masira mogu biti supružnici, članovi porodice, devojka i dečko, istopolni partneri ili najbolji prijatelji. Neki je nazivaju i masaža u paru, duo masaža ili masaža za parove.

Masaža za dvoje se odvija u prostoriji koja je dovoljno prostrana za dva masažna stola, što je u suštini normalno za banje i manja studija za masažu. Sa druge strane, u spa centrima, hotelima visoke kategorije i odmaralištima ambijent je daleko drugačiji i bogatiji raznim spa tretmanima, turskim kupatilima, hidromažnim kadama, saunama i drugim uslugama. Zapravo, masaža za dvoje je dostigla toliku popularnost kod nas da su spa centri, kako bi zadovoljili potražnju za njima napravili više prostorija za masažu u paru.

Kao i svaka druga masaža, masaža u dvoje može da uključuje umirujuću i prijatnu muziku, sveće ili aromaterapiju.

Korisne strane masaže u dvoje

Masaža za dvoje je dobar izbor za parove na početku svoje veze, koji prosto ne mogu da zamisle da budu razdvojeni ni trenutak, koji žele da podele sve pa čak i vreme za masažu. Masaža za dvoje u prekasnom ambijentu spa centra ne uključuje samo masažu kao uslugu već i romantično okruženje. Naime, masaže u paru su posebno dizajnirane sa dozom romantike i u spa centrima uključuju i koju bocu lepog vina ili šampanjca, koktel, ruže, desert ili slično. Časa – dve šampanjca je sasvim u redu, samo pazite da unosite dovoljno tečnosti pre i posle masaže.

Drugi vid masaže u paru je u nekom manjem studiju masaže gde dobijte uslugu masaže istovremeno kad i Vaš partner, u istoj prostoriji sa dva kreveta za masažu bez propratnih usluga, čija je cena nešto manja nego u spa centrima i luksuznim hotelima. Ovo je takođe sjajan način da se partneri zbliže, kao i dobar način za opuštanje za osobe koje nikada nisu koristile  usluge masaže.

Neke osobe se jednostavno ne osećaju prijatno iz razloga što moraju da leže ne krevetu bez odeće, a prisustvo drage osobe može da pomogne u tome da se reše neprijatnosti. Jednom kada osete čari masaže u dvoje, takve osobe se kasnije osećaju slobodnije i samopouzdanje da zakažu masažu za njih same.

Kao što smo već rekli, masaža za dvoje nije isključivo masaža za parove. Možete zakazati sa majkom, sestrom, najboljim prijateljem ili komšijom, ukoliko želite da provedete to vreme zajedno. Vi određujete sa kim ćete ići i kako želite da protekne vreme masaže. Ukoliko želite da razgovarate tokom masaže, slobodno to i radite. Ako sa druge strane više preferirate tišinu, i to je ok. Terapeuti su tu da bi Vama bilo što prijatnije i usvojiće Vaše želje.

Da li oboje dobijaju istu vrstu masaže

Kako i kod pojedinačnih masaža, potrebno je konsultovati se sa terapeutom koja Vam je masaža potrebna, jer svako ima različite potrebe i želje. Neko bi mogao imati napetost u ramenima, drugi možda ima neke zdravstvene probleme ili je imao operaciju kolena. To se ne odnosi samo na određene oblasti na telu i tegobe.

Parovi bi trebali da budu dovoljno slobodni da zatraže masažu koja ima je potrebna. Ako neko želi da se opusti, klasična opuštajuća masaža bi bila dobar izbor za njih. Ukoliko neko želi malo ekstremniju masažu, predlažemo masažu dubokog tkiva. Nema potrebe da se ograničavate. Svakako, možete da dobijete istu masažu ukoliko to želite.

Cena masaže za dvoje

Cena masaže za dvoje zavisi od spa centra, vremena trajanja masaže, usluga koje uključuje i od grada u kome se  nalazi spa centar. U suštini, cena je slična pojedinačnoj masaži, samo za dve osobe.

Da li treba jesti pre masaže

Jesti ranije je prihvatljivo ali uradite to bar sat vremena pre masaže, kako ne biste ležali na punom stomaku. Takođe, nemojte da rezervišete masažu u 19 a večeru u 20:30h, da ne biste žurili da stignete što će učiniti da ne uživate u potpunosti u opuštajućoj masaži sa svojim partnerom koju ste upravo imali. Mnogi spa centri uključuju dosta usluga pored masaže, pa ih iskoristite. Ako je hotel u pitanju, možete jesti i u restoranu hotela.

admin_ma

O Marijana

Rođena sa teškim slučajem pozitivizma, pokušavam da u svemu vidim dobro. Uporna u svemu što radim što se malo kosi sa tvrdoglavošću. Inspiraciju crpim iz svakodnevnih situacija i životnog iskustva. Obožavam putovanja, dobru hranu, slatkiše, dobro pivo, kafu i mačke.