Opseg: Isključeno
Opseg:
km Set radius for geolocation
Pretraga

Mezoterapija lica se sastoji od ubrizgavanja injekcija u kožu lica supstancama koje podmlađuju kožu i čine je svežijom. Osim toga, mezoterapija lica ne samo što podmlađuje kožu, ona je čini i gipkijom i elastičnijom.

Ove neverovatne supstance imaju sličan efekat hranljive kreme u kombinaciji sa hidratantnom. Samo što kad se ubrizga u kožu, efekat je daleko bolji. Ukratko, mezoterapija lica uključuje ubrizgavanje vitamina i drugih hranljivih materija u kožu lica koje će pomoći da izgledate svežije, zdravije i osveženije.

Koje supstance se upotrebljavaju za mezoterapiju lica?

Supstance mogu biti promenljive, zavisno od kozmetičkog salona i rezultata koje želite da postignete. U opštem smislu, ove supstance sadrže antioksidante, vitamine, minerale i amino kiseline. Sve ove supstance su neophodne za hidrataciju i obnavljanje ćelija kože kao i za podsticanje proizvodnje kolagena. Ipak često su prisutne i druge supstance među kojima je i hijaluronska kiselina koja se prirodno nalazi u našem telu a njena uloga je da pruža koži dovoljno hidratacije i zdrav izgled.

Kako se vrši mezoterapija lica?

Postupak mezoterapije je veoma jednostavan. Sastoji se od primene malih injekcija ispod kože sadržine prethodno navedenih sastojaka. Ceo tretman traje od 15 – 20 minuta. Za vidljive rezultate, potrebno je ponavljati tretman 8- 14 puta na nedeljnom nivou, sve u zavisnosti od trenutnog stanja kože koja se tretira. Nakon toga je potrebno ponavljati tretman dva puta godišnje.

Koje su koristi od mezoterapije lica?

U kratkim crtama možemo navesti koje su prednosti i koristi od mezoterapije lica:

  • Koža lica će dobiti mladalački sjaj već nakon prvog tretmana
  • Izgledaćete mlađe, svežije i zdravije
  • Nije potrebna anestezija
  • Bezbolna je i nije potrebno vreme za oporavak nakon tretmana

Da li mezoterapija lica nosi neke rizike?

Kao i kod svih ostalih tretmana, tako je i kod mezoterapije lica moguće da se pojave neki neželjeni efekti. Srećom neželjeni efekti koji se mogu javiti su vrlo blagi i traju veoma kratko. Ono što se može javiti je blagi bol na mestu gde su primenjene injekcije, male modrice ili iritacija kože.

Da li je mezoterapija lica konačno i trajno rešenje protiv starenja?

Ne. Kao što smo već pomenuli, kako bi se održao efekat mezoterapije lica potrebno je ponavljati tretmane dva puta godišnje. Pored toga, neposredno nakon tretmana potrebno je voditi pojačanu negu i ne izlagati se suncu, sauni, izbegavati kupanje u bazenu i slično.

Pored tretmana mezoterapije lica, potrebno je I voditi svakodnevnu negu svoje kože lica. To se odnosi na nanošenje hidratantnih i hranljivih krema, kao i pravilno umivanje čišćenje kože.