Želim da pronađem u
u
Pretraga

Ovo su najskuplje frizure svih vremena

Ovo su najskuplje frizure svih vremena

Dok neki ljudi sami pred ogledalom brinu o svojoj frizuri, drugi daju neverovatne svote kako bi održali svoju kosu urednom. Šišanje je jedna od osnovnih potreba kada je u pitanju urednost, međutim mnogi priznaju da im je ova usluga često preskupa kada su vam samo potrebne makaze, češalj i prijatelj kome se ne tresu ruke. Na kraju krajeva, zašto plaćati frizerski salon u Beogradu u proseku 1500 dinara da bi vam skratili kosu koja će za mesec dana ponovo izrasti?

Naravno, istina je daleko od ovoga. Frizeri ulažu godine u svoju edukaciju, profesionalnu opremu i sam kozmetički salon, pa kada se sve to sabere ta cena i ne deluje previsoko, posebno ako je rezultat povećano samopouzdanje i frizura kao sa naslovne strane.

Međutim, cene frizera u Srbiji deluju sitno u poređenju sa frizurama holivudskih stilista. Poznate ličnosti su voljne da daju ekstravagantne sume za ekstravagantne frizure, a ponekad čak i za najprostije kraćenje krajeva.

U ovom članku ćemo vam predstaviti neke od najskupljih frizura svih vremena kao i poznate glave koje su krasile.

Dženifer Lopez

Za frizuru ove popularne pevačice i glumice stara se svetski priznati stilista Oribe. Njegove usluge kreću se od 400 dolara za najprostije kraćenje krajeva na svakih nedelju dana koliko često Jenifer Lopez posećuje frizera.

najskuplje-frizure-na-svetu

Oribe se pored toga ne bavi farbanjem, već isključivo sečenjem kose. Stoga je toliko visoko plaćen zbog svog nadaleko čuvenog umeća.

Dženifer Eniston

Sledeća na listi je Dženifer Eniston, koja je poznata po svojoj frizrui nazvanoj po Rejčel, njenom liku iz popularne serije „Prijatelji“.

najskuplje-frizure

Ova serija je proslavila i obogatila šestoro glumaca, od kojih je Enistonova najpopularnija. Njen frizer Kris Mekmilan naplaćuje 600 dolara po šišanju. Upravo on je stvorio ovu popularnu frizuru koju glumica i dalje često nosi.

Rijana

Rijana je na ovoj listi pre svega zbog toga koliko često posećuje frizerski salon koji vodi Ursula Stefan. Sudeći po mnogim tvrdnjama, Rijani je potrebna cela nedelja vezanih tretmana za kosu, od kojih je najčešći kraćenje kose kako bi zadržala svoj prepoznatljivi izgled.

najskuplje-frizure-2019-2

Kada se sve sabere, Rijana za frizerske usluge izdvaja čak 2000 dolara na nedeljnoj bazi.

Majkl Daglas

Majkl Daglas se 1969. godine uveliko pripremao za ulogu u filmu „Hail, Hero“ u kome je tumačio ulogu studenta koji je napustio školu kako bi se pridružio vojsci. Za potrebe scene morao je da skrati svoju dugačku kosu po ceni od 1000 dolara (danas 6000 dolara) amateru koji je bio zadužen za kraćenje. Daglas je tvrdio da je nezadovoljan frizurom, ali je zauzvrat dobio nominaciju za Zlatni globus za tu ulogu.

Dejvid Bekam

Nedavno penzionisana fudbalska zvezda Dejvid Bekam morao je da skrati svoju bujnu, dugu kosu zbog ugovora sa kompanijom Brylcreem koja proizvodi kremu za kosu za muškarce. Cena njegove frizure je neverovatnih 6000 dolara.

david-beckham-najskuplje-frizure-2019

Ova frizura je reklama kojom je proizvođač kreme reklamirao svoj proizvod modernim, sportski-orjentisanim muškarcima.

Beverli Lateo

Sledeća na listi je italijanska milijarderka Beverli Lateo iz Pize koja je za frizuru dala 16 hiljada dolara. Za frizuru je zadužen Stjuart Filips iz Londona koji je poznat po uslugama koje pruža poznatima. Izvori tvrde da Beverli nije mogla da nađe odgovarajućeg frizera koji bi osvežio njenu dugu kosu dok nije došla do Filipsa. U cenu usluge su pored šišanja doduše bile uključene i limuzina, gala ručak i masaža.

Sultan Hasanal Bolkijah

Sultan Borneja Hasanal Bolkija koji za svoju kraljevsku frizuru daje prosečno 24 hiljada evra svom frizeru Kenu Modestu iz Londona. Frizer dobija let prvom klasom do bilo koje zemlje u kojoj se sultan trenutno nalazi kako bi mogao da mu pruži svoje usluge šišanja.

najskuplje-frizure-na-svetu-2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sultanu čiji je godišnji prihod oko 17 milijardi dolara cena frizure je sitnica. Modestou je već 16 godina zadužen za sultanovu frizuru.

Mami Ajzenhauer

Prva dama SAD iz sredine 50ih godina Mami Ajzenhauer poznata je po šiškama koje nose njeno ime. Žene u to doba su ili volele ili mrzele ovu karakterističnu frizuru. Frizerka koja je bila zadužena za izgled prve dame je Elizabet Arden iz Pariza. Mami je toliko volela ovaj stil da je Elizabet bila zadužena za njenu frizuru od tada na dalje.

Džon Pol Dežorija

Januara 2005. godine Džon Pol Dežorija, osnivač kompanije koja se bavi negom kose odsekao je svoj prepoznatljivi rep za neverovatnih 40 hiljada dolara. Kosu mu je odsekla Liza Gibons, koja je poznata ne kao stilista već kao TV ličnost.

najskuplje-frizure-2019

 

 

 

 

 

 

 

 

Dežorija je vredan oko 4 milijarde dolara, ali je prihod od frizure bio uplaćen crenom krstu žrtvama cunamija u Aziji.

En Hatavej

Ova harizmatična glumica je za svoju ulogu u filmu Očajnici iz 2012. godine skratila svoju kosu nožem kako bi izgledala vernije duhu vremena u kome je film smešten.

najskuplje-frizure-svih-vremena

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glumica Nicola Sloane odsekla je kosu Hatavejovoj u sceni u filmu gde glumica prodaje svoju kosu za novac. Glumica je plakala za dugom kosom koju je gajila skoro tri godine na snimanju filma, ali je En za to nagrađena honorarom od 8 miliona dolara, što je najskuplji iznos ikada plaćen za frizuru u Holivudu.

admin_ma

O Marijana

Rođena sa teškim slučajem pozitivizma, pokušavam da u svemu vidim dobro. Uporna u svemu što radim što se malo kosi sa tvrdoglavošću. Inspiraciju crpim iz svakodnevnih situacija i životnog iskustva. Obožavam putovanja, dobru hranu, slatkiše, dobro pivo, kafu i mačke.