Želim da pronađem u
u
Pretraga

Saloni lepote u Beogradu upozoravaju: Istina o prirodnim preparatima

Saloni lepote u Beogradu upozoravaju: Istina o prirodnim preparatima

Zamislite da se ujutru probudite, otvorite frižider i tamo zateknete širok izbor proizvoda za negu kose i kože koje ne morate da platite skupo. Priznajemo, zvuči prilično primamljivo da imate pristup proizvodima koji su jednako kvalitetni kao proizvodi koje koriste profesionalni saloni lepote u Beogradu.

Ono o čemu ćemo u ovom članku pričati su preparati za negu kože iz kućne radinosti, trend koji je zahvatio ceo svet. Ono što ove preparate čini primamljivim damama je to što su njihovi osnovni sastojci namirnice koje su nam uvek dostupne kao što su jaja, med, soda bikarbona i majonez.

Teško je poverovati da kombinacijom ovih namirnica možete dobiti kvalitetan proizvod za negu kože? Imate pravo da budete sumnjičavi.

Kao što stara uzrečica kaže, ovo zvuči previše dobro da bi bilo istinito. Pre nego što krenete da umesto omleta spremate preparat za kožu, pročitajte zbog čega preparati iz domaće radinosti mogu doneti više štete nego koristi.

Domaći preparati nisu regulisani

Pre svega morate upamtiti da danas bilo ko može da postavi recept za ovakav preparat na Internetu, bez obzira na to da li imaju ikakvog znanja ili iskustva kada je u pitanju nega lica. Stoga, ne možete znati poreklo nekog recepta ili preparata, kao ni to da li je bezbedan za vašu kožu. Jedno je sigurno: ovi preparati sigurno nisu testirani ili odobreni od strane profesionalca. Što nas dovodi do sledeće tačke.

Dermatolozi i kozmetičari ne koriste proizvode iz domaće radinosti

Eksperti se jednoglasno slažu da su profesionalni kozmetički preparati superiorniji onima iz domaće radinosti. Malo je verovatno da ćete se susreti sa profesionalnim dermatologom ili kozmetičarem koji će vam razmazati mešavinu jaja, meda i limuna po licu da vas oslobodi bora. Ovi sastojci nisu efektivni u poređenju sa klinički razvijenim preparatima protiv starenja kakve korsite profesionalni kozmetički saloni koji sadrže vitamin C, retinol i peptide.

„Prirodno“ ne znači i „bezbedno“

Čak i najblaži, prirodni ili organski sastojci mogu imati nuspojave. Zapravo, ukoliko budete imali alergijsku reakciju na ovakav preparat to je verovatno zbog nekog od biljnih sadržanja. Alergije na hranu i biljke su izuzetno rasprostranjene, a korišćenje sirovih i koncentrisanih biljaka na vašoj koži može izazvati ozbiljne iritacije.

Prirodne ili sirove namirnice su pune bakterija

Preparati za negu kože koje su proziveli i testirali profesionalci sadrže supstance koje sprečavaju razmnožavanje bakterija. Međutim, kada napravite preparat od sirovih namirnica, rizikujete ozbiljnu bakterijsku infekciju koja može dovesti do bubuljica ili drugih vidljivih iritacija. Jaja, na primer, su često zaražena salmonelom koju morate da izbegavate po svaku cenu.

Ne postoje tajni drevni recepti

Mnogi od vas znaju priču o Kleopatri i o tome kako se kupala u mleku i medu kako bi održala svoju lepotu. Ove legende često zavedu ljude da veruju u bajke i drevne recepte koji su nam tik pred nosom i koje potpuno mogu da preporode našu kožu. Ove priče o Kleopatri i njenim kozmetičkim tretmanima su zabavne, ali da se Kleopatra rodila danas sigurno ne bi koristila domaće proizvode već bi se o njenoj lepoti brinuli najbolji kozmetički saloni i profesionalci koji koriste najbolje preparate za negu kože.

Saloni lepote u Beogradu su tu zbog vas

Svesni smo toga da je glavni adut preparata iz kućne radinosti njihova niska cena. Recepti za ovakve preparate su preplavili internet i možete ih naći svuda. Normalno je da padnete u iskušenje da probate jedan od njih na svojoj koži.

Ali kada razmislite o rizicima i vremenu koje ćete protraćiti u pripremanju neefikasnog preparata, mislimo da prosto nije vredno ni vremena ni truda. Umesto toga, razmislite o tome da pronađete dobar i povoljan kozmetički salon u Beogradu i prepustite negu svoje kože pravim profesionalcima.

admin_ma

O Marijana

Rođena sa teškim slučajem pozitivizma, pokušavam da u svemu vidim dobro. Uporna u svemu što radim što se malo kosi sa tvrdoglavošću. Inspiraciju crpim iz svakodnevnih situacija i životnog iskustva. Obožavam putovanja, dobru hranu, slatkiše, dobro pivo, kafu i mačke.