Želim da pronađem u
u
Pretraga

10 saveta kako izvršiti detoksikaciju organizma i preživeti

10 saveta kako izvršiti detoksikaciju organizma i preživeti

Jeste već razmišljali o detoksikacija ovog proleća?
Daćemo Vam 10 saveta kako izvršiti detoksikaciju organizma i preživeti kako biste se vratili što pre u formu nakon duge i hladne zime.

1. Odaberite dobar termin

Jedna od najvažnijih stvari kako biste ostali dosledni režimu detoksikacije do samog kraja je da odberete dobar termin kada ne postoje neka slavlja, slave, rođendani i slično.

2. Krenite na jogu

Joga je odličan način da smanjite nivo stresa bez telefona, dece i posla. Lagane vežbe joge Vam mogu dosta pomoći u detoksikaciji iz razloga što i sa laganim vežbama pospešujete bolju cirkulaciju.

3. Pijte dosta biljnog čaja

Kako izvršiti detoksikaciju organizma u što kraćem vremenskom roku? Biljni čaj je najbolja detoks namirnica. Možete da ga pijete na litre, hidriraće Vas i ubrzaće sam proces detoksikacije. Izaberite omiljeni biljni čaj i napravite dobru zalihu kod kuće i na poslu.

4. Socijalizujte se ali na zdravije načine

Skoro svima nama se druženje sa prijateljima vrti oko alkohola i klope ali ne mora biti tako. Pokušajte da izbacite loše navike i za početak umesto piva naručite ceđenu pomorandžu. Nađite nove prijatelje sa kojima možete deliti recepte smutija i zdravih obroka.

5. Kupite mirišljave sveće

Mirišljave sveće Vam mogu dosta pomoći u stvaranju prijatne i opuštajuće atmosfere kod kuće. Čak šta više po nekim istraživanjima je dokazano da su neki mirisi efikasno smanjuju apetit kao što su limun i vanila.

6. Držite se programa

Pokušajte da se držite programa detoksikacije i ne skrećete sa zacrtanog kursa jer je mnogo teže vratiti se zdravom režimu ishrane ukoliko sebi dozvolite neke poslastice. Ali ako ipak zgrešite nemojte se ždrati. Samo nastavite sa zacrtanim režimom i planom.

7. Pravite tople kupke

U toku detoksikacije priređujte sebi često tople kupke sa solju. So ne samo što dopunjuje nivo magnezijuma u telu već i čisti organizam od toksina kroz kožu.

8. Pijte dosta vode

U procesu detoksikacije hidratacija je veoma važna, može se reći i ključna. Unoseći dosta vode pomoći ćete organizmu da se oslobodi svih toksina iz tela. Takođe, što više vode pijete imaćete više energije i biće Vam lepša koža.

9. Spavajte dovoljno

U toku detoksikacije možda nećete trošiti kalorija kao obično i ranijim odlaskom u krevet možete pomoći Vašem telu da se bolje izbori sa nekim stvarima. Inače, na početku režima detoksikacije možda se desi da imate manje energije i da ste dosta umorniji nego inače pa ćete svakako želeti i sami da spavate duže.

10. Uživajte u masaži

Masaže su odličan način za poboljšanje cirkulacije a konkretno limfna drenaža je veoma efikasna masaža koja se koristi za detoksikaciju organizma, poboljšanja imunog sistema i iz još dosta drugih zdravstvenih razloga. Pored toga ovo je sjajan način da se opustite. Da li nam treba još izgovora za masažu? Mislimo da ne!

writer

O Marijana

Rođena sa teškim slučajem pozitivizma, pokušavam da u svemu vidim dobro. Uporna u svemu što radim što se malo kosi sa tvrdoglavošću. Inspiraciju crpim iz svakodnevnih situacija i životnog iskustva. Obožavam putovanja, dobru hranu, slatkiše, dobro pivo, kafu i mačke.