Želim da pronađem u
u
Pretraga

Hijaluronska kiselina – Najbolja u borbi protiv starenja

Hijaluronska kiselina – Najbolja u borbi protiv starenja

Hijaluronska kiselina je lubrikantna, čista tečnost koja se nalazi u našim telima, posebno u našim očima i zglobovima gde zadržava kolagen i dragocenu vlagu.

Budući da je prirodna i smatra se sigurnom, hijaluronska kiselina je sastojak mnogih proizvoda koji se koriste za zglobove i kod raznih krema i masti za oči. Osim toga naširoko se koristi u izradi kozmetičkih proizvoda za održavanje mladalačkog i ružičastog izgleda kože, a mnogi kažu da je to krajnji tretman protiv starenja.

Kako funkcioniše hijaluronska kiselina?

Kako starimo tako je i naša koža sve manje sposobna da održi vlagu i nije više tako debela i čvrsta. Hijaluronska kiselina je snažan hidratant koji apsorbuje do 1000 puta više vode. Veća vlaga znači i lepšu kožu. Hijaluronska kiselina pomaže koži da izgleda mekše, glatko i ublažava bore.

Osim toga, dugogodišnje izlaganje suncu može dosta naškoditi koži. Hijaluronska kiselina djeluje i kao obrana od štetnih uticaja predugog izlaganja suncu.

Skidamo kapu nauci

Srećom, naučnici su stvorili kozmetičke proizvode od hijaluronske kiseline koji se apsorbuju ispod površine kože. Štaviše, neke studije pokazuju da serumi od hijaluronske kiseline mogu značajno smanjiti dubinu bora za samo nekoliko nedelja.

Hijaluronska kiselina deluje na sve tipove kože, uključujući masnu i kombinovanu kožu. Osim toga, kako biste ispravili nesavršenosti na licu kao što su opekotine ili ožiljici od akni, hiajluronska kiselina može pomoći i kod ovih problema. Hijaluronska kiselina se takođe koristi i u plastičnoj hirurgiji za povećanje usana.

Šta očekivati ​​od hijaluronske kiseline?

Ako koristite hijaluronsku kiselinu kako biste poboljšali izgled kože, možete da očekujete da Vam koža bude glatkija i sjajnija.

Hijaluronska kiselina se smatra sigurnom za upotrebu i koristi se i kod operacija oka, kao što je na primer uklanjanje katarakta.

Hijaluronska kiselina se nalazi u širokom spektru seruma, sredstava za čišćenje kože, krema i lekova. Nisu nam poznate nuspojave od korišćenja preparata sa hijaluronskom kiselinom ali svakako preporučujemo  da pitate svog dermatologa da li je pogodna za Vas i da Vam preporuči neke proizvode koji odgovaraju Vašem tipu kože. Verujemo da ćete biti zadovoljni rezultatima.

writer

O Marijana

Rođena sa teškim slučajem pozitivizma, pokušavam da u svemu vidim dobro. Uporna u svemu što radim što se malo kosi sa tvrdoglavošću. Inspiraciju crpim iz svakodnevnih situacija i životnog iskustva. Obožavam putovanja, dobru hranu, slatkiše, dobro pivo, kafu i mačke.