Želim da pronađem u
u
Pretraga

Depilacija šećernom pastom kao najbolji metod za uklanjanje dlaka

Depilacija šećernom pastom kao najbolji metod za uklanjanje dlaka

Uživate u pomisli na glatku i gipku kožu ali ne možete podneti ni pomisao na bol? Niste jedini. Da budemo iskreni, nema ničeg zabavnog u depilaciji. Mnoge dame dosta oklevaju pre nego što zakažu depilaciju u kozmetičkom salonu zbog prethodnih loših iskustava sa voskom ili iskustva prijateljica koje podsećaju na horor priču.

Pogledajte video kako da napravite šečernu pastu za depilaciju

Ako ste razmišljali o prirodnom  načinu za uklanjanje neželjenih dlaka sa tela ali želite bolji tretman koji daje bolje rezultate sigurno ste razmišljali o depilaciji šećernom pastom i spremni ste da isprobate i ovu varijantu.

Depilacija šećernom pastom je prirodan način uklanjanja dlaka koji podrazumeva nanošenje paste na područje kože koje želite da tretirate. Kada se ukloni vosak sa tela, uklanjaju se i dlake.

Možda ćete biti malo nervozni kod zakazivanja prvog tretmana depilacije šećernom pastom ali imajte u vidu da depilacija šećernom pastom boli daleko manje od klasične depilacije voskom.

Takođe, kod planiranja i zakazivanja termina depilacije treba računate i na to koliko su duge vaše dlake. Ne treba da budu preduge, da Vas ne bi previše bolelo a isto tako ni prekratke kako bi kozmetičar uspeo sve da ih ukloni.

Ako ste se obrijali pre nekoliko dana, sigurno neće biti dobar trenutak da posetite kozmetički salon. Najbolje je da sačekate oko dve nedelje od poslednjeg brijanja, mada je sve individualno.

Pročitajte kompletan vodič kroz metode uklanjanja dlaka na telu.

Zašto depilacija šećernom pastom boli manje?

Prvo što mnoge osobe žele da znaju je zašto depilacija šećernom pastom boli manje od depilacije voskom. Za većinu osoba ovakva tvrdnja zvuči kao proizvoljna izjava, jer se sa obe metode uklanjaju dlake iz korena na sličan način. Depilacija šećerno pastom se može izvesti na celom telu, uključujući lice i bikini zonu isto kao kod depilacije voskom.  Ali postoje značajne i ključne razlike.

Sve je prirodno

Šećerna pasta koja se koristi za depilaciju sastoji se od limuna, vode i šećera. Ova pasta nema isto dejstvo na koži kao depilacija voskom. Uklanjanje dlaka voskom uzrokuje da se sa uklanjanjem dlaka uklanjaju i mrtve ćelije kože dok sa šećernom pastom koža ostaje netaknuta. Takođe, depilacija šećernom pastom podrazumeva uklanjanje dlaka u pravcu iz kojeg rastu dlake, dok se kod depilacije voskom radi obrnuto što čini ovaj postupak mnogo manje bolnim.

Neposredni bol je minimalan ali i bol nakon depilacije kao i iritacije i crvenilo. Kod većine dama crvenilo nestaje nakon par sati zbog čega je ovaj vid depilacije odlična alternativa za osobe sa osetljivom kožom.

U samo prirodne sastojke možete da se osećate dobro  kada je depilacija u pitanju.

Ukoliko postoji zabrinutost od bola

Bez obzira koliko često čujete da depilacija šećernom pastom ne boli, možda ste i dalje uplašeni od mogućeg bola. Kako biste izbegli bol i neprijatnost možete popiti neki lek za ublažavanje bolova pre tretmana. To može umanjiti bol i nadraženost čak i nakon depilacije.

Manja mogućnost od iritacije

Iritacija nakon depilacije šećernom pastom je minimalna jer ne šteti prvom sloju kože. Bez obzira, sigurno ćete želeti da na pravi način povedete više računa o sebi. Pre svega, prvih para dana ne upotrebljavajte nikakva sredstva za negu kože kao što su losioni, kreme mleka i gelovi na područjima kože koja su depilirana, posebno ako sadrže alkohol ili mirise. Takođe, izbegavajte pilinge za tuširanje i koristite samo nežne kupke. Ukoliko se bavite fizičkim aktivnostima ili trenirate, pokušajte da izbegnete prvi par dana treninge, pogotovo ako je brazilska depilacija u pitanju. I šta je jako bitno kod ovog vida depilacije je da nosite ležernu i udobnu odeću i pamučni veš.

Ne ostajete lepljivi

Kada radite klasičnu depilaciju voskom, ponekad je veoma teško ukloniti preostali vosak sa kože. Sam proces može da bude i bolan. Jedna od prednosti depilacije šećernom pastom je što je mnogo lakše možete ukloniti sa kože.

Šećerna pasta za depilaciju  je rastvorljiva u vodi tako da se svaki ostatak nakon nje može lako ukloniti i oprati nakon depilacije bez obzira koliko je dugo na koži. Neki kozmetičari nakon depilacije nanose puder na područja kože koja su depililirana kako bi se smirila koža.

Ako i dalje imate predrasuda, promenićete mišljenje još nakon prvog tretmana. Depilacija šećernom pastom nije prijatna niti predstavlja zadovoljstvo ali je svakako najbezbolnija alternativa ukoliko želite glatku i lepu kožu u predstojećim letnjim mesecima.

 

admin_ma

O Marijana

Rođena sa teškim slučajem pozitivizma, pokušavam da u svemu vidim dobro. Uporna u svemu što radim što se malo kosi sa tvrdoglavošću. Inspiraciju crpim iz svakodnevnih situacija i životnog iskustva. Obožavam putovanja, dobru hranu, slatkiše, dobro pivo, kafu i mačke.