Želim da pronađem u
u
Pretraga

Kako uraditi estetski pedikir kod kuće – Objasnićemo Vam korak po korak

Kako uraditi estetski pedikir kod kuće – Objasnićemo Vam korak po korak

Kako pravino uraditi estetski pedikir kod kuće je pitanje koje su nam postavile mnoge naše čitateljke. Koji su pravi koraci estetskog pedikira i koji su proizvodi potrebni kako biste dobile odlične rezultate pročitajte u tekstu koji smo pripremili za Vas.

Pre nego što krenemo sa koracima pravilnog i profesionalnog estetskog pedikira potrebno je da shvatimo važnost ovog tretmana za noge i za celo telo.

Razmislimo o svim aktivnostima kojima se bavimo svakodnevno i kako iskorišćavamo svoje noge svakog dana. Svakodnevno hodamo, ponekad i trčimo, možda i stojimo tokom celog radnog vremena ukoliko naš posao to zahteva. Naše noge su tu da podržavaju našu težinu, a prečesto ih zanemarujemo i ne razmišljamo o njima.

Sa dolaskom leta počnemo da više brinemo o stopalima kako prelazimo u papuče i sandale. Naime, briga i nega o stopalima treba da bude konstantna u svim mesecima u godini, pogotovo zimi kako bi se sprečili eventualni problemi sa kožom stopala i noktima.

Osnovni koraci za estetski pedikir

 

1 korak – Kupka za stopala

Počinjemo sa prvim i veoma prijatnim korakom pedikira kod kuće a to je kupka za stopala. Stopala se potapaju u kadicu za pedikir u koju smo prethodno dodali mlaku vodu, mirišljava esencijalna ulja i soli. Ukoliko želite, možete da dodate i par kapi blagog sapuna.

Stopala ostavljamo u vodi nekoliko minuta kako bi se dovoljno hidrirala. Uz pomoć sunđera pažljivo očistimo stopala nakon čega ih opet vraćamo u posudu sa vodom na još par minuta.

2 korak – Piling stopala

Dugi korak kupedikira je piling stopala. Piling se primenjuje na vlažnu kožu stopala koja nežno masiramo nekoliko minuta, posebno na mestima gde se stvara hrapavost.

Na ovaj način ćete ukloniti mrtve ćelije i nečistoće sa kože kako bi dobili glatku i mekanu kožu. Masaža se uvek radi od prstiju ka zglobu, kako bi stimulisali cirkulaciju i ublažili napetost u mišićima.

3 korak – Struganje stopala kamenom

Nakon pilinga na redu je kamen za stopala. Njime uklanjamo grubu i suvu kožu sa peta i spoljnih delova stopala koje uzrokuju nošenje neprikladnih cipela ili nepravilno hodanje. Izgladite kožu uklanjajući sve neprivlačne grupe slojeve sa kože.

Kada završite sa kamenom isperite noge i nežno ih obrišite peškirom. Kod sušenja stopala, posebno  obratite pažnju da ne ostavite vlažna područja između prstiju kako biste izbegli stvaranje akutnih problema kap što su gljivice ili proliferacija bakterija.

4 korak – Na redu su nokti na nogama

Pre svega potrebno je ukloniti lak ukoliko ga imate na noktima. Za uklanjanje laka potrebno je koristiti pamučne tufere natopljene sredstvom za skidanje laka bez acetona. Nakon toga odaberemo željenu dužinu noktiju i oblikujemo ih. Nakon toga poliramo nokte četvorostrukim setom turpija kako bi uklonili sve sa površine noktiju i kako bi bili glatki.

5 korak – Nanošenje maske na stopala

Masku nanosimo ravnomerno na stopala pomoću četkice ili spatule i ostavimo je 10 minuta kako bi aktivni sastojci mogli efikasno da deluju.

Nanošenje hidratantne i emolijentne maske na stopala i ruke su specifični tretmani koji našoj koži daju podmlađen izgled i dovoljno hidratacije za vrhunsku negu stopala. Njihove formule garantuju visoku hidriranost i mogu regenerisati svaki tip kože, čak i kod osoba sa izuzetno suvom kožom dajući im gladak i podmlađen izgled.

Nakon što prođe 10 minuta od nanošenja maske na stopala potrebno je ukloniti je sa kože papirnim maramicama i stopala isprati mlakom vodom.

6 korak – Masaža stopala

Na redu je jedan od najprijatnijih koraka kućnog pedikira – masaža stopala. Za masažu nanosimo losion na prethodno dobro osušena stopala. Masaža bi trebalo da traje bar 5 minuta a po želji i više. Stopala masirate kružnim pokretima od prstiju ka zglobu izvlačeći svu napetost iz stopala. I ne zaboravite da uživate.

Kada završimo sa masažom uklonimo ostatke losiona sa kože ili isperemo mlakom vodom i osušimo stopala peškirom.

7 korak – Estetika noktiju

Pre svega, između prstiju stavljamo separatore kako bi odvojili prste i što jednostavnije naneli lak na nokte. Nanosimo bazu (base coat) i ostavljamo par minuta  da se osuši. Nakon toga nanosimo lak za nokte u željenoj boji.

Ukoliko želite veći sloj laka, možete da premažete dva puta, sa pauzama između nanošenja kako bi se svaki sloj lepo osušio. I kao poslednji sloj nanosimo zavšrni sloj (top coat) kako bismo zaštitili lak od ogrebotina i dobili sjaj na noktima.

Za profesionalan estetski pedikir pratite ove korake kako biste svojim stopalima pružili negovan i podmlađen izgled. I ne samo tokom leta, već u svim mesecima u godini.

admin_ma

O Marijana

Rođena sa teškim slučajem pozitivizma, pokušavam da u svemu vidim dobro. Uporna u svemu što radim što se malo kosi sa tvrdoglavošću. Inspiraciju crpim iz svakodnevnih situacija i životnog iskustva. Obožavam putovanja, dobru hranu, slatkiše, dobro pivo, kafu i mačke.