Želim da pronađem u
u
Pretraga

Kako održavati minival na kosi – Saveti za negu kose

Kako održavati minival na kosi – Saveti za negu kose

Bez obzira da li verujete ili ne, minival na kosi je opet u modi. Ovaj trend iz 80-tih je opet moderan i mnoge dame transformišu svoju kosu i izgled na ovaj način. Žene koje svoju ravnu kosu smatraju dosadnom mogu da naprave talase ili lokne uživajući u novoj promeni i nečemu sasvim drugačijem.

Postoje dve vrste minivala, vrući i topli, i oba mogu pružiti iste rezultate. Blagi minival na kosi je zabavan i trajan način da isprobate novi stil frizure i potpuno promenite svoj izgled.

Ako se razmišljate da stavite minival ili ste donedavno imali minival morate da znate i najbolje načine kako da brinete o svojoj kosi, da održite trajnost lokni i da je negujete da izgleda savršeno.

Ako želite da stavite trajni minival na kosi, pronađite dobar frizerski salon iz naše bogate ponude i izgledajte neverovatno!

Budući da je minival trajan, to je dugoročna obaveza koja zahteva veliku pažnju i održavanje. Briga o kosi može Vam pomoći da minival izgleda još bolje, što će Vam omogućiti da uživate još više u svojoj promeni.

Sa adekvatnom brigom o kosi treba da započnete odmah nakon što dobijete minival. Ako svojoj kosi ne pružite potrebnu negu, možete dosta uništiti svoju kosu. Ali ako ste već razmišljali o minivalu sigurno već znate da miniival zahteva pojačanu negu i brigu, zbog čega smo izdvojili par dobrih saveta za Vas kako održavati minival na kosi.

Koristite hranljive proizvode za kosu

Minival može dosta oštetiti Vašu kosu zbog čega je jako bitno da koristite hranjive preparate kako bi zaštitili svoju kosu. Nakon minivala, nemojte podvrgavati Vašu kosu dodatnim tretmanima jer je mogu trajno oštetiti. Koristite proizvode bogate proteinima što će Vam dosta pomoći da obnovite kosu. Koristite blage proizvode i šampon bez sulfata.

Minival na kosi zahteva često hidriranje

Kada dobijete minival, Vaša kosa će biti jako suva i očajnički će joj biti potrebna hidratacija. Tada će najbolji prijatelj Vaše kose postati bogati regenerator koji dubinski hidrira.

Ređe perite kosu

Često pranje kose remeti pH vrednost kože glave, ali to svi znamo. Kada stavite minival, želećete da sačuvate što više prirodnog ulja na svojoj kosi kako bi ostala hidrirana. Ređe pranje kose pomoći će Vam da Vam kosa bude zdravija i negovanija.

Sušite je pravilno

Nežno češljajte kosu sa velikom i kvalitetnom četkom za kosu. Primenite svoje preparate i sačekajte da se osuši. Kada se osuši ponovo je očešljajte. Dodavanje proizvoda nakon toga može samo lepo definisati lokne.

Kratite je redovno

Redovno šišanje pomoći će u uklanjanju oštećenih  krajeva i održavanju zdrave kose i savršenog izgleda. Jednom mesečno ili bar jednom u toku dva meseca posetite Vaš frizerski salon. Šišanje krajeva je jako važno čak iako želite da dođete do duže kose.

Briga o minivalu ne mora da bude komplikovana ali se morate pobrinuti da sledite ove korisne savete za negu kose.

admin_ma

O Marijana

Rođena sa teškim slučajem pozitivizma, pokušavam da u svemu vidim dobro. Uporna u svemu što radim što se malo kosi sa tvrdoglavošću. Inspiraciju crpim iz svakodnevnih situacija i životnog iskustva. Obožavam putovanja, dobru hranu, slatkiše, dobro pivo, kafu i mačke.

Komentari 1

  1. Pingback: Ovi proizvodi su neophodni za zdravu kosu - Kozmetički Saloni Srbija

Komentarisanje je isključeno.