Želim da pronađem u
u
Pretraga

5 kreativnih saveta da smislite najbolje ime za kozmetički salon

5 kreativnih saveta da smislite najbolje ime za kozmetički salon

Pronašli ste najbolju opremu, idealan lokal, zaposlili najbolje i najljubaznije stručnjake. Spremni ste da vaš salon lepote postane toliko slavan da ga svi pominju. Ostalo vam je samo da smislite ime za kozmetički salon. Znamo, nije nimalo lak zadatak. Vaše ime treba da rezonuje sa klijentima, ali i da na jednostavan način opiše vaš salon i reflektuje vaše vrednosti. Dobro ime će vam pomoći da privučete klijente kao magnet. Naravno, želite da neko na internetu ukuca „kozmetički salon Beograd“, pročita ime vašeg salona i odmah pomisli „sutra idem u…“ Potrebno je samo da razradite još taj mali detalj i da postanete najbolji kozmetički salon u Beogradu.

Na sajtu Kozmetički saloni Srbija sarađujemo sa brojnim kozmetičkim salonima širom Srbije, pa znamo ponešto o tome kako ime može da utiče na klijente. U ovom članku ćemo sa vama podeliti šta smo naučili iz saradnje sa njima kako biste odabrali najbolje ime za vaš salon lepote.

Potrudite se da bude pamtljivo

Želite da vam ime dovede još klijenata, ne da ih otera u drugi kozmetički salon. Konkurencija je velika, zato je bitno da se vaše ime ističe u svakoj pretrazi. Vaše ime treba da oslikava vaše usluge, da bude kreativno i upečatljivo. Stoga izbegavajte klišee, izbegavajte reči na engleskom i drugim stranim jezicima, izbegavajte da svoj salon nazovete kao sto drugih kozmetičkih salona u Srbiji. Vaše ime treba da bude samo vaše.

Što kraće to bolje

Odaberite ime koje je upečatljivo i kratko. Važno je da vaši klijenti sa lakoćom mogu da upamte i ponove ime koje odaberete za Vaš salon lepote kada vas budu preporučivali svojim prijateljima. Reč je i dalje najbolji i najčistiji vid marketinga, stoga vaši klijenti treba da ga sa lakoćom upamte.

Odaberite ime sa emotivnim značajem

Ime koje ima neki dublji značaj će vašim klijentima dati osećaj kao da sa njima delite neku ličnu tajnu. To će pomoći da se osete dobrodošlo i u društvu bliskih ljudi. Pored toga, uvek možete svojim klijentima ispričati anegdotu kako je vaš salon dobio ime.

Dodajte vizuelni element

Kada pomislite na brend Nike, nesumnjivo vam je pored njihovog imena u glavi i „štiklica“ u njihovom zaštitnom znaku. Vizuelni elementi su dobar način da urežete utisak, i ako ih dobro odaberete mogu doneti rezultate kakve niste ni sanjali.

Još jedna stvar na koju morate obratiti pažnju su boje. Izuzetno je važno da odaberete paletu boja za vaš logo i vašu firmu i koristite ih kada kreirate promotivni materijal, dizajn ili uniforme za salon. Jarke i vesele boje će klijentima stvoriti sliku živahnog salona pre nego vas uopšte posete. Ukoliko odaberete dosadnu paletu boja, vaš salon lepote nikome neće upasti u oči.

Istaknite ono u čemu ste najbolji

Ukoliko imate neku specijalnost po kojoj želite da vas prepoznaju, ne stidite se da to istaknete u imenu salona. Nađite dobar način da pomenete dve ili tri specijalnosti u imenu tako da klijenti znaju šta mogu da očekuju od vas. Samo se pazite sve češće zamke i izbegavajte da vaš salon nazovete po svom imenu uz specijalnost (Marija nokti). Ne samo da izgleda lenjo, već je izuzetno neprofesionalno. Ne plašite se toga da budete malo kreativniji pa da u ime salona na primer uključite „Raj za nokte“ ili „Manikir iz bajke“.

admin_ma

O Marijana

Rođena sa teškim slučajem pozitivizma, pokušavam da u svemu vidim dobro. Uporna u svemu što radim što se malo kosi sa tvrdoglavošću. Inspiraciju crpim iz svakodnevnih situacija i životnog iskustva. Obožavam putovanja, dobru hranu, slatkiše, dobro pivo, kafu i mačke.