Želim da pronađem u
u
Pretraga

Japansko iscrtavanje obrva : Kako da brinete o obrvama nakon tretmana

Japansko iscrtavanje obrva : Kako da brinete o obrvama nakon tretmana

Kako se leto jako bliži, mnogi svoje telo žele da dovedu do savršenstva. Počev od anticelulit tretmana, manikira, pedikira, depilacija, brojnih tretmana za negu kože i zaštite kože od sunca, svaka žena želi da izgleda savršeno na plaži. Sa toliko pažnje i pripreme za leto, u većini slučajeva devojke zaboravljaju na svoje obrve, na brigu o njima i zaštiti koja je potrebna.

Devojke koje rade japansko iscrtavanje obrva uživaju u činjenici da će dobiti savršeno oblikovane obrve bez ikakvog posla i brige o njima i zaboravljaju da je i njima potrebna odgovarajuća nega.

Ovde možete da pročitate i kako da se pripremite za tretman korekcije obrva.

Kako brinuti o obrvama nakon tretmana japanskog iscrtavanja?

Ono što mnoge dame ne znaju je da je japansko iscrtavanje obrva jako slično tetoviranju. Stoga je i nega obrva iscrtanih ovom metodom dosta slična nezi nove tetovaže.

Sunce i solarijum negativno utiču na pigmente u koži i uzrokuju da pigmenti blede mnogo brže i da obrve gube svoju snagu. Potreban je dodatni sloj kreme sa zaštitnim faktorom na površini obrva a možda i suncobran. Zaštitite deo lica gde su obrve velikim naočarima, šeširom ili nekim trećim letnjim trendom. Trudite se da budete u senci što više možete kako biste izbegli direktno izlaganje suncu. Ista pravila važe i za trajnu šminku na ustima pa čak i za tanke konture oko ivica očiju. Svi oni ne vole sunčeve zrake, stoga ih treba izbegavati ili se od njih što je više moguće zaštititi.

U suštini, pigmenti sami po sebi blede ali bez odgovarajuće zaštite od sunca taj proces se bitno povećava i ubrzava.

Što se tiče osoba sa sveže iscrtanim obrvama koje su još u procesu zalečenja i primanja boje nekih prvih mesec dana, ne preporučuje se izlaganje suncu kao ni plivanje u moru i bazenu zbog toga što je koža oko obrva i dalje osetljiva. Pored toga treba izbegavati i fizičke aktivnosti prvih deset dana od tretmana zbog znojenja. Imajući u vidu da može doći do potencijalnih infekcija i upala kože koje mogu dovesti do veoma negativnih posledica.

Zbog toga se preporučuje da ukoliko planirate japansko iscrtavanje obrva, zakažete tretman u salonu lepote pre letnje sezone i toplih sunčanih dana, što će reći idealno na jesen ili zimu. Zbog svežijih temperatura manje ćete se znojiti, a vaše obrve će biti spremne za predstojeću letnju sezonu. Moći ćete da uživate u svim čarima leta bez bojazni za vaše obrve.

Veoma je važno je da se uz odgovarajuće i profesionalno izvedene tretmane i informišete na koji način treba da brinete o svojim obrvama.

Nađite pouzdan salon lepote u Beogradu

S obzirom na to da je japansko iscrtavanje obrva delikatan proces, veoma je važno da nađete pouzdan salon lepote sa dobrim preporukama. Na stranici Kozmetički saloni Srbija možete naći ponude najboljih kozmetičkih salona u Beogradu koji rade japansko iscrtavanje obrva i uporediti cene usluga koje nude. Kada odaberete salon koji vam uliva poverenje, pokušajte da pronađete utiske drugih mušterija na internetu. Pored toga, možete pitati prijatelje da vam preporuče salon čijim su uslugama zadovoljni i pronađete ga na našim stranama.

 

admin_ma

O Marijana

Rođena sa teškim slučajem pozitivizma, pokušavam da u svemu vidim dobro. Uporna u svemu što radim što se malo kosi sa tvrdoglavošću. Inspiraciju crpim iz svakodnevnih situacija i životnog iskustva. Obožavam putovanja, dobru hranu, slatkiše, dobro pivo, kafu i mačke.